вівторок, 15 червня 2021 р.

Влада зриває розгляд «земельного» подання «Батьківщини»

Попри спроби президента завадити законному розгляду справи про неконституційність «земельних законів» в Конституційному Суді, команда «Батьківщини» разом з народом захищатиме національні інтереси та буде боротися за право українців бути господарями на своїй землі.

«Враховуючи, що в Конституційному Суді, все ж таки є більшість, щоб визнати цей закон неконституційним, за дорученням президента Управління державної охорони силоміць завадило участі у судовому засіданні двох суддів –  Голові КСУ Олександру Тупицькому і судді КСУ Олександру Космініну. Це зроблено, щоб не допустити ухвалення законного рішення про неконституційність розпродажу землі», – переконана лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Саме через відсутність двох суддів КСУ головуючий у справі був вимушений перенести розгляд справи на не визначений термін.

«Таким чином здається українська земля іноземним корпораціям і банкам. Але ми не плануємо здаватися. Ми йдемо вперед. Якщо КСУ, президент, ЦВК діятимуть неконституційно, то ми будемо об’єднувати народ і захищати національні інтереси на площах», – запевнила Юлія Тимошенко.

«Батьківщина» продовжить захищати землю від розпродажу

Попри обіцянки про народовладдя, представники «слуг народу» у ЦВК зірвали проведення «земельного» референдуму. «Батьківщина» оскаржуватиме це рішення у суді.

Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко. «Як відомо, з 1 липня набирає чинності закон про розпродаж сільськогосподарської землі – одразу з правом володіння землею іноземними банками, зняття верхнього шару чорноземів, з припиненням державного контролю та  позбавленням наших фермерів землі. Одним зі шляхів зупинення цього знищення держави був референдум. Ми перевірили, як в реальності все це відбувається. Майже 12 тисяч людей, які склали ініціативну групу, подали заяву в ЦВК для того, щоб розпочати референдум проти продажу сільськогоспземлі. Все було зроблено чітко по закону, без будь-яких відхилень. Але на засіданні ЦВК «слуги» зірвали проведення референдуму, за який виступає абсолютна більшість громадян в нашій країні. Це був тест для влади на здатність слухати людей, працювати в інтересах українського суспільства. Обіцянки про народовладдя від «слуг народу» – це глибокий обман. Вони віддають те, що належить українцям, транснаціональним компаніям й іншим олігархічним структурам, з якими вони начебто «борються». Наша команда буде пильною та буде боротися всіма доступними методами, щоб не дозволити розпродаж української землі», – запевнила Юлія Тимошенко.

Немає коментарів:

Дописати коментар