середа, 28 квітня 2021 р.

Запорізькі аграрії підтримують референдум проти продажу землі

Учасники круглого столу «Відкриття ринку землі: як земельна реформа вплине на українців», що відбувався у Запоріжжі, утворили Регіональний комітет захисту землі.

Захід зібрав понад 40 учасників, серед яких керівники фермерських господарств, підприємці, науковці, депутати  обласної та районних рад. В засіданні «круглого столу» також взяв  участь заступник голови Запорізької обласної ради, керівник Запорізької «Батьківщини» Владислав Куценко.

«Ми повинні використовувати інструментарій, який сьогодні підтриманий парламентом та підписаний президентом, а саме - закон про референдум. Він дає народу право висловлюватись з будь яких питань.  На моє глибоке переконання, сьогодні люди проти продажу сільськогосподарських земель. Адже це несе безробіття, бідність, посилення трудової еміграції, загострення демографічної й екологічної кризи. І саме люди можуть дати найкращу відповідь на питання, потрібен ринок землі чи ні», - зазначив Владислав Куценко.

«Наміри дозволити скуповувати наші землі іноземцям – неприпустимі. Адже земля – це національне багатство, базис української економіки. Тому ми повинні на референдумі  зламати будь-чиї плани дозволити іноземцям скуповувати українські чорноземи», - вважає голова асоціації фермерів та приватних землевласників Запорізької області, депутат облради Валерія Матвієнко.

Учасники засідання «круглого столу» підписали спільну резолюцію, якою одноголосно підтримали проведення всеукраїнського референдуму, а також створили комітет захисту землі. До його складу увійшли фермери, підприємці, депутати, науковці,  громадські діячі.

Немає коментарів:

Дописати коментар