вівторок, 2 березня 2021 р.

2 березня 2021 р. постійна комісія з питань бюджету ЗОР остаточно погодила виділення коштів двом дитячим санаторіям

«Молочанський дитячий санаторій», який розрахований на 80 місць отримає 366 тис. гривень. Заклад, який в минулому році відзначив своє 65-річчя, приймає дітей на безоплатній основі з усієї Запорізької області. Виділені кошти підуть на виплати заборгованості по зарплаті працівникам,  харчування та часткове  виконання вимог приписів ДСНС.

Запорізький «Дошкільний заклад з надання психіатричної допомоги санаторного типу» отримає  333,7 тис гривень. За рахунок цих коштів  будуть закуплені медикаменти, виплачені зарплати, додані штатні одиниці для укладання договору з НСЗУ, здійснена оплата пільгових пенсій, оплачене харчування та придбаний електрокардіограф.  Після запровадження медреформи, персонал закладу скоротився з 75 до 26 співробітників. Попри це, на сьогодні Запорізький дитячий психіатричний санаторій залишається єдиним в Україні дитячим закладом, який працює за європейськими стандартами надання психіатричної допомоги дітям.

Запорізька «Батьківщина» заговорила про збереження та підтримку обох дитячих санаторіїв на початку року.  Питання було винесено на розгляд постійної  комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, яку очолює Наталія Авраменко. Минулого тижня ця комісія першою погодила виділення необхідних коштів обом санаторіям.

 «На сьогоднішній день це єдині в Запорізькій області заклади, де надається безоплатна санаторна допомога дітям. Тож ми не можемо допустити їх закриття», - зазначила голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства ЗОР, депутат від «Батьківщини» Наталія Авраменко.

Немає коментарів:

Дописати коментар